Oudduitse Herder Kennel Angel of Wassenaer, fokker van de ODH

WelkomOver onsOnze dierenNieuwsPuppy'sOnze ODH NestjesHondenvroedvrouwGastenboekFotoalbumLinksMajs SPIRIT

EngeltjeFee's ucky dekkingEngeltje

Fee & DollarFee's dekkingFee's drachtboek & drachtkalenderLucky Angels geboren Lucky Portretjes

 

Elke loopsheid hetzelfde liedje, onze dame van de klok gaat eigenlijk altijd op hetzelfde moment in de rui, meestal een maand voordat de loopsheid begint. Zit er dan een dekking aan te komen, dan begint t ook hier ook weer meteen te kriebelen..... wanneer gaat Fee beginnen? Maar nu gaat t toch echt anders, deze keer heeft onze dame haar winterjas nog dik aan als we een eerste druppel ontdekken. Huh, is het echt waar? Ja hoor Feetje houdt van verrassingen en gooit de planning volledig in de war. Haar Lucky Lover zit nog ver weg in Polen, oh jee kan hij wel op tijd naar Nederland komen? Zijn baasje, onze neef Patrick, had beloofd dat Dollar naar Nederland zou komen, maar is toevallig precies op t moment van Fee haar loopsheid zelf in Nederland voor zijn werk. Tjezus dat wordt even 1100 km heen en weer rijden om hem uit Polen op te halen. Hulde aan Patrick, want hij doet het! Feetje laat deze loopsheid nog niet echt veel belangstelling zien, ook dat gaat er een beetje anders aan toe dan we gewend zijn. Dochter Karah is inmiddels ook 'hoog' loops, dat zal de reden wel zijn. Enniewee, omdat Fee bij haar vorige 3 nestjes steeds weer op dezelfde dagen is gedekt houden we die dagen nu toch ook maar gewoon aan. Intussen vloeit ze al veel minder ook. Als Patrick zaterdag de 18e met Dollar in Nederland arriveert dan hebben die 2 tortelduiven meteen een date. Lucky Fee dat haar lover helemaal naar haar toe komt! Fee is die zaterdag 13 dagen loops, voor haar doen wel een beetje aan de vroege kant voor een dekking, maar goed, we gaan t zien...............

Zaterdag 18 februari 2017: Be Lovely..... get Lucky of zijn we nog iets te vroeg? We hebben een afspraak in de Bollenschuur in Noordwijkerhout, daar zitten we binnen en hebben we het rijk voor ons alleen. Als we aankomen zijn Patrick en zijn Lucky Boy net gearriveerd. Lucky Dollar heeft zijn tuigje nog om, maar dat belet de tortelduifjes niet om hun liefdesspel te beginnen. Wow hoe Lovely wil je het hebben, wat zijn ze leuk samen. Tussen vreugdedansjes en paarrituelen door beklimt de Lucky boy zijn Lucky girl ook met regelmaat. Beetje oefelen? Beetje 'droog' dekken? Het komt nog niet tot een koppeling, denk echt dat we toch ietsje te vroeg zijn......... Morgen nieuwe dag met nieuwe kansen!

Voor foto's klik op de link: Lucky girl meets Lucky boy

 

Zondag 19-02-2017: Be Lovely.... Get Lucky.......

Dat we vandaag maar een mooie liefdevolle geslaagde dag mogen hebben

We hebben in de ochtend afgesproken, en zijn netjes op tijd, hoe fijn als je bij elkeer in de buurt woont. Fee moet zelfs even op haar Lucky boy wachten, kijk haar eens opletten. Met gespitste oren ligt ze te wachten: IK ben er klaar voor!

Als Dollar is gearriveerd maken ze opnieuw vreugdedansjes van geluk, echt prachtig om te zien! Lucky Boy Dollar weet precies wat er van hem verwacht wordt en Fee werkt ontzettend mooi mee. Patrick pakt een leeg kratje, gaat zitten, houdt Fee even vast zodat ze door Dollar zijn gewicht niet opzij stapt en ja hoor, daar klimt Dollar netjes met trappelende achterpootjes omhoog. Ze staan vast en de koppeling duurt bijna 20 minuten. Zit Patrick even gebakken, hij lijkt Dekmeester Ton wel!

Vlak nadat beiden weer los zijn komt er bezoek langs, zo kunnen we samen toch even op de kiek

Hoe Lucky kan je zijn?!

 

 

Zie fotoalbum: Be Lovely, Get Lucky part one en klein filmpje: Lucky boy meets Lucky girl

Zondagavond treffen de tortelduifjes elkaar opnieuw, deze keer niet in de bollenschuur maar gewoon bij m'n schoonfamilie thuis. De garage staat 'vrij', is weliswaar niet heel romantisch maar ach daar trekken de tortelduifjes zich natuurlijk nix van aan. Lucky Dollar staat in vuur en vlam en ook Fee doet lekker mee. Binnen korte tijd staat het Lucky stel opnieuw voor een 20 minuten vast

Leuk detail: Fee haar vorige dekking met Spat (Kindly Angels) was op 19-11-2015, ook op de 19e. Toch een dame van de klok Fee?

 

Foto-album: Be Lovely, Get Lucky part two

 

 

Maandag 20 februari 2017: Maandagavond spreken we opnieuw in Noordwijkerhout af. Deze keer komt Nathali (baasje van Kindly Mowin) mee en zo kan zij meteen wat foto's schieten. En de tortelduifjes, jee wat een feest als die elkaar weer zien. Dollar is bijna niet te houden zo graag wil hij naar zijn Lucky Fee. Binnen zeer korte tijd staat het Lucky stel opnieuw vast. Het wordt een album vol luck!

Zie foto-album: Be Lovely, Get Lucky part three

 

Dinsdag 21 februari 2017: Dinsdagavond zien we elkaar weer. Je weet maar nooit en met t mannetje zo lekker dichtbij......... maar helaas denken de tortelduifjes hier toch iets anders over. Hoe die Lucky Fee haar lover ook uitdaagt, hoe liefdevol zij zich ook opstelt, haar vriendje is echt minder enthousiast dan vorige momenten. . Dollar is overigens ontzettend lief en likt en zoent Fee voortdurend. (en niet alleen Fee wordt volop gelikt, gezoend en geknuffeld) De vlam is nog niet helemaal gedoofd, maar t komt niet meer tot een succesvolle dekking met koppeling. Als Dollar zijn neus echt zo goed is als we denken dan is dit een TOP dekreu die exact weet wanneer t de vruchtbare moment daar is..... en dekt hij alleen maar op dat moment. We gaan t zien!

Zie laatste album: Very Lucky Angels togheter

Wat zeggen de Engelsen? Third time's the charm? Wij Nederlanders zeggen: Drie keer is scheepsrecht!

 

 

Dollar, wij zijn onwijs blij dat jij the Lucky One mocht zijn

 

Met speciale dank aan neef Patrick! Hij reed toch maar mooi 1100 km op en neer om Dollar 'even' op te halen! How Lucky we are!!

 

Vanaf dekdag één, zondag 19-02 is het aftellen al begonnen............. als deze dekkingen echt geslaagd zijn dan verwachten we half april ons L-nest, the Lucky Angels!

Eerst hebben we half maart de echo en dan zullen we zeker weten of Fee drachtig is. Ook volgt er dan uiteraard weer een drachtkalender en natuurlijk een drachtboek!

 

 

 

Terug naar boven

 

WelkomOver onsOnze dierenNieuwsPuppy'sOnze ODH NestjesHondenvroedvrouwGastenboekFotoalbumLinksMajs SPIRIT