Oudduitse Herder Kennel Angel of Wassenaer, fokker van de ODH

WelkomOver onsOnze dierenNieuwsPuppy'sOnze ODH NestjesHondenvroedvrouwGastenboekFotoalbumLinksMajs SPIRIT

EngeltjeAiki's Engeltjes week negenEngeltje

Aiki & AklipAiki's dekkingAiki's echoAiki's drachtAiki's bezoek G-Engeltjes geboren

G-Engeltjes week 1 Week 2Week 3Week 4 Week 5Week 6Week 7Week 8 Week 9

Onze beruchte laatste week, de week van het afscheid......

Omdat enkele pups door vakantie later vertrekken, hebben we deze keer opnieuw een week 9! Intussen zijn er al 2 Grizzly's vertrokken en nadert het afscheid van de rest ook onherroepelijk.....

Donderdag 1 augustus 2013 hebben we wederom een hittegolf in Nederland. Tja, hadden we niet intens een zomernest gewenst? Nou deze hebben we ook echt mooi gekregen hè, zo warm was eigenlijk niet helemaal de bedoeling! De Grizzly's liggen lekker langs de rand van het 'IJzeren Gordijn' in de schaduw van de hazelaar en kersenboom uit te buiken. Er wordt maar weinig gespeeld, ook zij hebben het warm. Met de nieuwe week starten we altijd met nieuwe portretjes, (ben een mens van gewoontes) maar dat gaan we deze keer niet zo doen. Het is echt veel te warm om op de bank te moeten poseren. Misschien komen alle Grizzly's vandaag nog apart op de kiek, we zullen zien of dit gaat lukken...... Vandaag is het Gavreel-Ghita die wordt opgehaald. Onze eerstgeborene gaat nu het nest verlaten. Zij wordt opgehaald door Peter en Lida en vertrekt helemaal naar het Noorden, naar Tweede Exloërmond. Met deze hitte toch wel een hele verre reis. Peter en Lida, goede reis samen en ook wij wensen jullie heel veel liefde en geluk toe met jullie nieuwe viervoeter! Dat ze maar net zo oud, zo niet ouder mag worden dan jullie vorige herders en dat jullie dus nog heel lang veel goeds met haar mogen beleven!

Gavreel-Ghita wordt opgehaald 01-08 Ghita vertrekt naar 2de Exloërmond

Met de zon hoog aan de hemel wordt het echt een hele warme dag. De Grizzly's zijn nergens meer voor te porren, ook zij hebben het heet. Beetje de pootjes afkoelen kan geen kwaad. In de middag komt toch Jacky even langs, even dit bijzondere nest bewonderen. Jacky loopt altijd wel mee met de DHCN wandelingen en komt ook altijd wel bij onze pups knuffelen. Lekker in de schaduw onder de bomen niets doen en bij kletsen. Het was gezellig Jacky! In de loop van de dag worden de nog overgebleven Grizzly's toch een beetje op de kiek gezet, portretjes zijn dus gewoon in de tuin genomen

Grizzly's Portretjes genomen op donderdag 1 augustus 2013, onze nog 9 overgebleven Grizzly's zijn nu precies acht weken oud:

Gavreel-GhitaGamaliël-GinGuriël-Ziva

Gavreel, gewicht: 5900 gram; Gamaliël, gewicht: 5730 gram; Guriël, gewicht: 5060 gram

Gépetsel-FinneGadriël-SiraGabriël-Baloe

Gépetsel, gewicht: 5720 gram; Gadriël, gewicht 6090 gram; Gabriël, gewicht: 6260 gram

Grigory-AikoGhamuël-AyboGazardiël-Gaia

Grigory, gewicht: 5810 gram Ghamuël, gewicht: 5510 gram; Gazardiël, gewicht: 6020 gram

's Avonds komen de dames Naomi, Evita en Elise weer helpen met wegen. Voor de allerlaatste keer want morgen wordt Guriël-Ziva opgehaald. Tjee wat zullen we ze missen, deze gezellige dames! (bijna dochters toch?) Dan komt ook Heidi de nog overgebleven Grizzly's weer bewonderen. Even kijken of er overeenkomsten zijn tussen hun eigen Farris, broer van onze Fanuël-Fee en deze Grizzly's. Nou eigenlijk zien we best een beetje gelijkenis met Gabriël, Grigory en Ghamuël, ook Farris was nl een heerlijk dik (blond) beertje! Maar het meest lijken deze heren toch wel op hun papa Aklip, vindt Heidi. Met een wijntje erbij blijven we tot in de kleine uurtjes tussen de Grizzly's zitten, heerlijk ontspannen bij kletsen. Dat was even gezellig Heidi!

Pootjes afkoelen 01-08 Knuffelen maar weer

Vrijdag 2 augustus duurt die hittegolf nog even voort. En we kunnen het merken aan de Grizzly's, want wat waren ze onrustig vannacht. Of misten ze misschien hun 3 nestgenoten? Met regelmaat hebben we de Grizzly's gehoord (en dat terwijl ze pas tegen 1 uur in de ochtend naar bed werden gebracht) en ze zijn al heel vroeg wakker. Ruim voor zevenen mag het poortje al open, de engelenspeeltuin heeft dan nog schaduw en daar is het nu echt goed vertoeven. We maken ons klaar voor het vertrek van Gadriël-Sira en later op de ochtend Guriël-Ziva. Zowaar 2 Grizzly's vandaag, wat een uittocht........zucht

Eerst is Gadriël-Sira aan de beurt, haar baasjes waren met vakantie en hebben de laatste 2 weken van Sira hier in de Engelentuin via de website gevolgd. Lang leve internet! Gadriël-Sira wordt opgehaald door Johan, Claudia, Arjen en Laura. Gadriël-Sira ligt direct aan de voeten van baasje Laura, ze weet haar nieuwe baasjes altijd weer perfect te vinden. Lieve mooie statige Sira, wij wensen je heel veel liefde en geluk toe in Schiedam en hopen dat je daar heel oud mag worden in goede gezondheid!

Gadriël-Sira nog even op de kiek 02-08 Gadriël-Sira vertrekt

Vlak nadat Gadriël-Sira is vetrokken en de foto's van het toestel worden gehaald zwaait te poort weer open en zien we Astrid met haar dochters Naomi en Evita en grote vriendin Elise. Oh meisjes wat zullen we jullie toch missen straks! Met grote regelmaat een helpend handje met wegen was gezellig, maar dat niet alleen, jullie hele aanwezigheid was gewoon top! Ook Barbelo-Odin komt weer mee en verkent meteen de tuin. Het blijft mooi om te zien dat hij hier zo ontspannend rond hobbelt met nog altijd ontzag voor zijn mama Angel en grote zus Aiki. Odin was hier de eerste 6 maanden van zijn puppen leventje 2 dagen per week als oppas hondje en heeft toen wel heel veel van de roedel hier geleerd. Met een traan en een lach zwaaien we Guriël-Ziva uit. Lief klein vrolijk Grizzly meisje, we wensen je heel veel liefde en geluk toe bij je nieuwe baasjes. Samen met je oom Odin komt dat vast helemaal goed. Hoop dat we je vaak in het park tegen zullen komen!

Deze 2 liggen zo graag samen, Guriël-Ziva & Gabriël-Baloe 02-08 En dan zwaaien we ook Ziva uit

Zaterdag 3 augustus 2013 hebben we nog maar 6 Grizzly's over. De uittocht is echt aan de gang nu, help....... en zo denken ook vast onze nog 6 overgebleven Grizzly's. Want wat een nacht hebben we achter de rug.... Bij het naar bed brengen (zaterdag ochtend vroeg, het was ook nog zo warm) is er al protest. Rond 4 uur in de ochtend wordt er lang en volop gehuild, toch maar even gaan kijken wat er aan de hand is? Gewoon verdrietig voor het dichte poortje zittend roepend om de roedel die niet meer compleet is? Waar zijn ze toch allemaal, waar is mijn kleine zusje? Het lijkt er wel op. Al heel vroeg in de ochtend klinkt er opnieuw een huilserenade, als kleine wolfjes met de kopjes in de nek.......wat zijn ze toch onrustig. Toen de roedel nog compleet was hoorden we de Grizzly's nooit tot rond 8 uur het poortje open ging en nu..... dit gedrag maakten we voor het eerst mee na de het overlijden van Fraciël-Frits. Was het niet onze eigen Fanuël-Fee die 2 dagen heeft gehuild toen haar kleinste broertje overleed..... Al ruim voor 7 uur gaat het poortje open om ze de tuin in te laten en zelfs daar wordt dan nog af en toe gehuild. In de loop van de ochtend (ben er maar lekker tussen gaan zitten) worden ze gelukkig toch wat rustiger. Gabriël-Baloe die altijd zo lekker tegen zijn kleinste zusje Guriël-Ziva aan lag te slapen, of was het andersom en zocht die kleinste Grizzly de allergrootste voor bescherming? Kan er helemaal van vol schieten...... maar het was wel Gabriël-Baloe die de weg een beetje kwijt was. Eind van de ochtend zwaait de poort weer open en komen Anja, Jos met hun dochter Ilse en vriend Bob voor Ghamuël-Aybo. Hij gaat mee naar Ridderkerk. Leuk detail is toch wel dat Anja op de Oudduitser is gevallen toen ze daar in het bos 2 grote Oudduitse Herder reuen tegen kwam. En dit was familie van onze dames, het waren nl Harley (broer van onze Angel) en Davidson, zoon van Angel haar zus Djarré. (van of DRACC's clan) Klein wereldje toch weer hè. En nu nemen ze hun eigen Oudduitse Herder mee naar Ridderkerk! Lieve prachtiggrijze aandoenlijke Ghamuël-Aybo, wij wensen ook jou heel veel liefde en geluk toe bij je nieuwe baasjes! Wie weet kom je je familie daar nog tegen en geef ze dan een Engelengroet uit Wassenaar!

Ghamuël-Aybo bietst nog een slokje melk 03-08 Ghamuël-Aybo vertrekt naar Ridderkerk

Zondag 4 augustus hebben we gelukkig een wat rustigere nacht achter de rug. Met nog 5 Grizzly's over is het eten geven een makkie! De slaapkamer niet, dat was met deze overgebleven 5 Grizzly's een ware puinhoop. In plaats van jankend voor het poortje hadden ze zich nu zeker uitgeleefd in de slaapkamer? We hebben ze gelukkig niet echt gehoord, al waren ze vanochtend toch ook weer heel vroeg wakker. Vroeg uit de veren dus want ook vandaag vertrekt er weer een Grizzly. Nu is het de beurt aan Gamaliël-Gin die wordt opgehaald door Freek en Elke. Voordat het zover is gaan de 5 eerst nog eens uitgebreid op de kiek en het 'vertrek' album is hierdoor wel heel groot geworden. Voor Freek, Elke en Charlotte was het even een aantal weken 'doorbijten en afzien'. Zij hadden mogen 'snoepen' aan die prachtige slimme zwarte Andar, zoon van Darel-Zazou en kleinzoon van onze Angel, die helaas veel te kort op deze wereld was. En nu wordt het zijn nichtje Gamaliël-Gin, geen kleinzoon naar kleindochter van Angel, die daar weer leven in de brouwerij mag maken. Lieve donkere oplettende en maar ook wijze Gin, wij wensen je heel veel liefde en geluk toe bij nieuwe baasjes. Andar zullen ze nooit meer vergeten, maar jij zal zijn gemis vast verzachten en in elk geval voor voldoende afleiding gaan zorgen!

Mooie wijze altijd oplettende Gin 04-08 Gin wordt opgehaald en vertrekt naat Grembergen (Be)

En toen waren er nog maar 4 Grizzly's over. Twee dames en twee heren maken de Engelenspeeltuin onveilig. Gabriël-Baloe heeft ontdekt hoe hij op de bank kan springen en als een ware koning heerst hij boven op de bank over de Engelenveranda.... wat een boef!

Zo, ik zit lekker, en kan mooi alles overzien 04-08 Onze zwaartse uit het nest, Koning Baloe

's Middags kunnen we John en Marian meteen op de hoogte brengen over hun koning Baloe. Zij komen nog een keertje knuffelen voordat hun geplande vakantie begint. Al die tijd blijft Gabriël-Baloe hier, samen met zijn zus Gépetsel-Finne, want ook haar nieuwe baasjes gaan precies nu op geplande vakantie. Van dit stel mogen wij dus nog 2 hele weken genieten. Werk aan de winkel, want ze moeten natuurlijk wel al een beetje 'voor gesocialiseerd' worden......

Zusterliefde, Gepetsel-Finne met zus Aiki 04-08 John en Marian komen nog een keer knuffelen

Als met de avond maaltijd de Grizzly's over het hekje gezet worden mogen ze even van de grote tuin genieten. Dit Grizzly spel staat ook op film, kijk maar mee:

Filmpje: 04-08-2013: Spelende Grizzly's

Maandag 5 augustus hebben we een heerlijke nacht achter de rug. Geen gehuil of gezeur, de 4 Grizzly's zijn gewoon stil gebleven. Pas net voor het afgaan van de wekker hoorden we de eerste protesten pas. ( mag het poortje open, we willen naar buiten!) Ja, de wekker staat weer aan, want de 'grote' vakantie van De Grote Baas zit er weer op...... Vier weken zon, vier weken tuin, vier weken genieten van zijn Grizzly's, Ton heeft niets te klagen.... en met de verwachte hitte van vandaag wordt het vast maar een half dagje...... mooi om te wennen toch?

Vanochtend komen Miriam en Bianca op bezoek en plannen we nog wat extra socialisatie mogelijkheden met deze 4 Grizzly´s in. Samen naar het park hun hondjes ontmoeten? Normaliter trainen Fee en ik altijd op dit tijdstip maar door de hitte is dat afgeblazen en hebben we het omgedraaid. We hebben weer een hoop bij te kletsen en Bianca valt als een blok voor Baloe!

Bianca en Miriam genieten 05-08 Nog een Miriam die even langs komt

En later op de ochtend komt toch oom Dokiël-Davey eens kijken hoe het is gesteld met zijn kleed op de veranda. Nou Davey, hoop dat je baasje Yvonne je heeft voorbereid, niet schrikken hoor, maar je kleed ziet er niet uit...... Gelukkig maalt Davey er niet om. Hij is weer terug van vakantie, zijn baasje Yvonne heeft een prachtig verslag gemaakt, zie Davey's website. En terug van vakantie komt het er eindelijk toch van om zijn neefjes en nichtjes te bezoeken. De hele dag vertoeft Davey hier tussen de Grizzly's in de Engelenspeeltuin. Samen met Fee bezoeken we ook nog even de Bosrand voor wat visvoer

Davey met Baloe 05-08 Genieten zo samen

Aan de andere kant van het IJzeren Gordijn daagt Davey graag zijn mama, zus en nichtje uit. Wie er nu sneller is laat zich raden..... Zijn baasje Yvonne heeft het allemaal op film gezet. kijk maar eens mee.

Filmpje: 05-08-2013: Davey bij de Grizzly's

Tussendoor komt ook Miriam (tandarts assistente) nog een keertje mee genieten. En aan het eind van de dag komt Marie-Louise, baasje van Ezra, nog langs om de Grizzly's te bewonderen. Het was er nog niet van gekomen en nu ze bijna zijn uitgevlogen kan het nog net. Het is weer als vanouds, beide dames hebben tijdens de bevalling van de FEE-tjes geholpen en kletsen weer wat af. Zo hadden we een hele drukke onwijs gezellige dag tussen de Grizzly's in de Engelenspeeltuin!

's Avonds laat wordt er onweer verwacht. Vlak voordat de bui los barst toch maar tussen de Grizzly's gaan zitten met het toestel paraat. Nou, de Grizzly's speelden met elkaar en keken af en toe op van de donder, verder hadden ze er niets van. Ook dit staat op film, (helaas een beetje donker, het is immers nacht) kijk maar mee:

Filmpje: 05-08-2013: De Grizzly's met donder en bliksem

Donder en bliksem, wat is dat? 05-08 Pups met onweer

Dinsdag 6 augustus is het precies 2 maanden geleden dat onze Grizzly's werden geboren. De tijd is weer om gevlogen, die lijkt altijd sneller te gaan als 't leuk is! Vannacht (na de donder en bliksem) zijn de Grizzly's stil gebleven, ook hoorden we ze pas weer als vanouds na zevenen. Helemaal top. In de ochtend komt Helma gezellig tussen de Grizzly's in 'een bakkie doen'. En al zijn het er nog maar 4, je wordt wel meteen bedolven. 's Middags hebben we familie bezoek uit Frankrijk. Nu zus en zwager hier zijn vieren we meteen hun trouwdag, opnieuw tussen de Grizzly's in. Met champagne en de nodige wijn lukt de nachtvoeding maar net....... De Grizzly's merken er helemaal niets van, hahaha, die vinden alles goed..........

Vier dotjes op de veranda 06-08 Familie bezoek in de tuin

Woensdag 7 augustus hebben we opnieuw een hele rustige nacht achter de rug. Misschien slapen de Grizzly's ook wel beter nu het wat koeler is geworden? Wij in elk geval wel....... Vandaag wordt er voor de verandering regen verwacht. Gelukkig begint het in de middag pas te miezeren en regent het hier in het Westen niet heel hard. De Grizzly's lopen stoer door de miezer heen voor hun boodschap. En, die modder is ook leuk. Tja, je bent een Oudduitse Herder of niet hè, hun baasjes kunnen zich nu nog bedenken........

Stoer door de regen heen 07-08 Beetje verzopen tuin

Donderdag 8 augustus is eigenlijk de start van week 10. Onze Grizzly's zijn nu 9 weken oud. Een aantal is al een dikke week bij hun nieuwe baasjes. We horen alleen maar positieve geluiden en zijn natuurlijk onwijs trots dat het bij allen zo goed gaat. Foto's stromen ook binnen (worden natuurlijk nog geplaatst, enkelen zijn al in albums online) Vanmorgen was de slaapkamer nog zo goed als schoon. Nou ja, op de kranten lag een enkele keutel en daar was ook wat op geplast, verder zag het er keurig uit schoon uit. Wat een nette Grizzly's ineens, zeker als je ziet dat ze na het openen van het poortje uitzwermen langs het bruine hek om daar hun grote boodschap neer te leggen. Keurig hoor! Met de start van week 9 mogen onze 4 overgebleven Grizzly's nog eens poseren. Het fototoestel maakt weer overuren......

Grizzly's Portretjes genomen op donderdag 8 augustus 2013, onze nog 4 overgebleven Grizzly's zijn nu precies negen weken oud:

Gépetsel-FinneGabriël-BaloeGrigory-Aybo

Gazardiël-GaiaZus Fanuël-Fee en Mama Amitiël-AikiOma Angel

Eind van de ochtend mogen de Grizzly's er aan geloven. De geleende Doggyride (van Inge & Jeroen van From Black Wolf Tribe) staat klaar. De Grizzly's krijgen een echte halsband om en mogen mee op stap. Op naar de beloofde socialisatie bij onze buren, tuincentrum De Bosrand! De Grizzly's gedragen zich super, weinig gezeur of geblaf, zittend in de kar kijken ze rustig rond. Ze mogen ook even de kar uit, even los lopen en rond kijken. Het gaat fantastisch, wat een rustige Grizzly's hebben we!

Daar sta je dan met 4 Grizzly's in de kar 08-08 Lekker knuffelen hoor

Natuurlijk staat ook eea op film, klik op de link, zet het geluid aan en geniet. Marja, Laura, John en nog meer medewerkers van de Bosrand, bedankt voor jullie gastvrijheid!

Filmpje: 08-08-2013; Grizzly's op stap, socialisatie bij De Bosrand

Denk je dat ze de hele middag bij kunnen komen van hun Bosrand avontuur komt die Grote Baas thuis en besluit het gras te gaan maaien. En nu is er wel veel meer besef van het lawaai. Vooral als de maaier met veel kabaal los liggende takjes kapot maait. De Grizzly's zoeken eerst hun heil onder het krukje, maar dan loopt er eentje naar de veranda. De rest volgt, of toch niet? Nee Gabriël-Baloe ligt naast de tafel, midden in de Engelenspeeltuin en is zowaar in slaap gevallen... Jezelf druk maken hoezo? Pas als de maaier echt dicht langs het hek komt wordt hij wakker en staat op, rustig naar het hek lopend om te zien wat dit nu toch voor raar ding is. (zie foto album) En ook hiervan is een stukje gefilmd:

Filmpje: 08-08-2013; Grizzly's & de grasmaaier

Jezelf in veiligheid brengen op de veranda 08-08 Maar Baloe niet, die is in slaap gevallen

Vrijdag 9 augustus is de laatste volle dag met onze 4 Grizzly's samen. Zucht..... want morgenochtend vertrekt eerst Ghamuël-Aiko en later op de dag wordt Gazardiël-Gaia opgehaald. En dan zal het echt rustig gaan worden, met nog maar 2 Grizzly's over....... Nog even niet aan denken en gewoon genieten vandaag. De zon schijnt, het weertje zit opnieuw mee! De Grizzly's hebben er zin in en zijn voor de verandering weer een keertje vroeg uit de veren. Zouden ze door hebben dat dit hun allerlaatste volle dag samen is en willen ze dan echt met volle teugen van genieten? Het lijkt er bijna op. Met Astrid (van Barbelo-Odin & Guriël-Ziva) en Miriam (van MDogs) afgesproken dat we elkaar in het park treffen, de 4 grizzly's mogen opnieuw mee op stap in de Doggyride. Want nu kan het nog, nu zijn ze nog samen. Groot feest, wat zijn ze toch mooi stil tijdens de rit. In het park hebben we opnieuw veel bekijks. Daar mogen ze ook de kar uit. Zo leuk dat als Ziva er aan komt, zij direct wordt onthaalt door haar grote broer Gabriël-Baloe! Was hij het niet die zo vreselijk huilde na haar vertrek? Sommige Grizzly's vinden de andere viervoeters (die langs komen) best eng en verstoppen zich veilig onder de Doggyride. Gabriël-Baloe gaat er rustig naar toe en vindt alles wel prima. Het is heerlijk om te zien hoe ook Ziva geniet van haar broertjes en zusjes. Samen rennen ze heel wat rondjes om de Doggyride heen! Zie filmpje van deze onwijs leuke ontmoeting:

Filmpje: 09-08-2013: Met 4 Grizzly's naar het park

Ziva even extra knuffelen, we hebben je genist hoor 09-08 5 Grizzly's in het park

Voor de lunch zijn we weer thuis en mogen de Grizzly's lekker dromen over hun uitstapje in het park. De hele middag (en avond) tussen de Grizzly's in de tuin is geen straf. En we schieten weer heel wat foto's........ Nu kan het nog......

Laatste dag met alle 4 gezellig op de veranda 09-08 Alerte koppies, altijd wel oplettend

Zaterdag 10 augustus is het zover, 2 van de 4 Grizzly's worden vandaag opgehaald..... Keurig op tijd zien we Annet, Enno en de 2 jongens de poort door komen. Met een prachtige Zeeuwse mand vol heerlijks! Dank jullie wel, dat was niet nodig hoor, maar is wel heel heel lekker! We gaan meteen naar de tuin waar ze al opgewacht worden door de 4 Grizzly's. Als de jongetjes Tycho en Kyan de tuin in komen worden ze meteen bedolven en Kyan vindt het wel leuk. Maar dan moet hij natuurlijk niet omver geduwd worden. Met de voeten hoog in de stoel brengen ze zichzelf in veiligheid. De beurt is aan Grigory-Aiko, ons echte dikke Grizzly beertje gaat het veilige nest verlaten en vertrekt helemaal naar Zeeland. Lieve rustige Grizzly beer Aiko, wat zal ik je missen. Wij wensen jou heel veel liefde en geluk toe bij je nieuwe baasjes!

Grizzly Beertje Grigory-Aiko poseert 10-08 Aiko vertrekt met Annet, Enno, Tycho en Kyan naar Zuiddorpe

En toen hadden we voor even nog maar 3 Grizzly's. En of de Duvel er mee speelt, Gazardiël-Gaia loopt ons voortdurend achterna. Waar wij zitten, zit zij. Onder je stoel is ineens favoriet. De Poolse familie heeft onderweg oponthoud en zijn aardig verlaat. Ze zullen toch wel komen? Met Goska is afgesproken dat ook zij er bij is, Goska zorgt samen met Michiel voor de vertaling. Michiel had de Grizzly's nog niet in het echt mogen bewonderen. En hij ziet meteen een kleine Flowtje in Gépetsel-Finne. Flow is Finne's haar oma, da's de mama van Aklip. Als dan eindelijk laat op de middag de Poolse familie door de poort komt voelt het toch wel helemaal goed. Gaia wordt opgehaald door Beata, Dariusz en hun zoon Mihal. Oei, oei nu gaat het echt wel gebeuren, onze hekkensluiter, de mooie Gazardiël-Gaia, zilveren kloontje van mama Aiki, het meisje wat ook best hier had mogen blijven, gaat helemaal mee naar Polen. Vannacht slapen ze eerst in het hotel, om morgen al heel vroeg op weg te gaan. Dag lieve mooie bedachtzame Gaia met je koppie van je mama, wat zal ik je missen meisje! Wij wensen ook jou heel veel liefde en geluk toe bij je nieuwe baasjes. En wie weet komen we je opzoeken, want je gaat niet zo ver bij je zwarte halfzus Eloa-Nigra wonen..... en da's toch bij onze familie!

Onze mooie zilverkleurige Gazardiël-Gaia 10-08 Gazardiël-Gaia vertrekt naar Polen

Zondag 11 augustus....... lopen we met de ziel onder onze arm....... vermoeidheid slaat toe. Tot grote verbazing blijft het 's nachts overigens stil. De 2 nog overgebleven Grizzly's Gépetsel-Finne en Gabriël-Baloe zijn zoet en laten zich niet horen! De hele dag vertoeven we in de tuin, in de zon tussen de 2 Grizzly's in. We onthaasten een beetje, en nodig was het ook! Beide Grizzly's mogen nog even los in de tuin en gaan direct op onderzoek uit.... hun neus achterna

Los in de tuin 11-08 Samen op onderzoek

Maandag 12 augustus is het wederom een prachtige dag. Wat boffen we toch deze zomer! Onze 2 Grizzly's laten zich weer niet horen en blijven keurig stil. Wel staan ze voor het poortje te popelen als ze horen dat Angel, Aiki en Fee de tuin in komen. Gaat het poortje open dan rennen ze met roffelende pootjes de veranda op en word je zeer enthousiast begroet. Wat zijn ze toch schattig, deze wollenbaaltjes! Met het poortje weer dicht wordt hun slaapkamer geinspecteerd en eerlijk is eerlijk, deze is bijna nog helemaal schoon! Op een enkele krant in de hoek ligt een plas en een poepje, verder helemaal niets. Het schoonmaken is dus in no time gebeurd, wat een feest is dit ook. Maandagochtend traint Fee bij Miriam van MDogs, samen met Zorro en haar zus Fuleriël-Nialah. Om onze 2 Grizzly's hier ook van mee te laten genieten wordt Fee na een half uurtje trainen naar huis gebracht en omgewisseld met haar halfzus en halfbroer. Samen opnieuw in de Doggyride naar het trainingsveld waar de Grizzly's Zorro en hun halfzus Nailah ontmoeten. Zorro gedraagt zich super, hoe leuk! Fee en Nailah lijken best veel op elkaar, Nailah wordt dan ook flink door de Grizzly's achterna gezeten. Ook zij gedraagt zich voorbeeldig! Als Guriël-Ziva en Barbelo-Odin ook nog langs komen dan is het feest compleet. Allemaal familie samen, hoe trots kan je zijn?! En het staat op film, klik op de link en geniet mee (Het foto album staat natuurlijk weer onderaan de pagina)

Filmpje: 12-08-2013; Met 2 Grizzly's naar het park

Samen in de Doggyride op stap naar het trainingsveld 12-08 Lekker met elkaar spelen

De Familie moet natuurlijk ook even op de kiek! Odin, zoon van Angel & Cuando en Nailah, dochter van Aiki & Brando, zijn ze niet prachtig!

Odin, zoon van Angel & Cuando 12-08 Nailah, dochter van Aiki & brando

In de middag wordt er eerst veel geslapen, de Grizzly's hadden natuurlijk wel wat te verwerken. En later op de middag wordt er weer gezellig gespeeld, ook zij zijn gek op de bal

Dinsdag 13 augustus hebben we opnieuw een goede nacht achter de rug. Gépetsel-Finne en Gabriël-Baloe zijn inmiddels helemaal aan elkaar gewend. Zo flink als Baloe kan huilen, zo stil kunnen ze ook zijn. Eigenlijk horen we ze niet en kunnen ze samen ook heel goed alleen zijn. Pas als tegen 7.30 uur (of soms nog later) het poortje open gaat word er even enthousiast geblaft. Verder blijft het gewoon stil en zijn ze samen de rust zelve. Laat op de ochtend hebben we een feestje in de Engelenspeeltuin. Guriël-Ziva komt eventjes terug en speelt direct de sterren van de hemel met haar broer en zus. Dat was even leuk!

Ja hoor, daar is weer bezoek!13-08 Ziva hier ofdat ze nooit is weg geweest

Zoals Astrid (baasje van Odin & Ziva) al lachend zegt; de Engelenspeeltuin is het 'Linnaeushof van Wassenaar'. En alledrie natuurlijk toch even op de kiek!

Guriël-Ziva |Baloe, de grote vriend van ZivaFinne met haar zo onwijs lieve maar ook alerte oogjes

Woensdag 14 augustus hebben we opnieuw een heerlijke zomerse dag. Deze zomer kan niet meer stuk, wat hebben we hier nu een onwijs mooie herinnering aan! Als alles volgens planning loopt dan mogen Finne en Baloe vandaag aan de riem mee op stap........ Spannend Zo gezegd zo gedaan, nog voor de lunch mogen beiden eraan geloven. De poort uit lopen is best een beetje eng, samen vast aan de lijn is natuurlijk ook nog wennen. Aan het eind van de oprit alle autos voorbij zien razen laat ze even op hun kontje zitten, tot ze door laten dringen wat daar nu toch allemaal gebeurt. We lopen via de Shell pomp, maken binnen kennis en hebben natuurlijk weer veel bekijks. Via de wasstraat langs de Oogkliniek 'de Horsten' is geen lange wandeling maar genoeg te zien en te ontdekken. Ook lopen we nog een stukje de fietstunnel in, want ach als je hier in Wassenaar bent geboren dan moet je die duurste fietstunnel van Nederland natuurlijk ook even gezien hebben hè

Bij de Shell pomp 14-08 Aan de riem mee de tunnel in

Met het fototoestel bij de hand is er ook een stukje van dit avontuur gefilmd, klik op de link:

Filmpje: 14-08-2013; Met 2 Grizzly's aan de riem op stap

De rest van de middag genieten we van de volle zon in de tuin, heerlijk, ook deze dag kan niet meer stuk! Gépetsel-Finne en Gabriël-Baloe zijn 2 heerlijke hondjes, samen kop en kont, synchroon kijken, synchroon slapen.... en alles in goede harmonie. Feetje ligt er als een volleerde mama tussen. De 2 Grizzly's genieten van de aandacht die zij van Assepoessie krijgen of is het andersom? Kijk maar eens mee in het album van vandaag

Finne en Baloe zijn kop en kontHé ligt oma daarHallo daar!

Donderdag 15 augustus starten we officieel met week 11. Vandaag is het dus alweer 10 weken geleden dat onze Grizzly's werden geboren. En ook al leven we volledig in het NU, de tijd is toch om gevlogen. Het gaat goed met alle uitgevlogen Grizzly's, ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar we lopen natuurlijk weer naast onze schoenen van trots! Nu genieten we nog enkele dagen van Gépetsel-Finne en Gabriël-Baloe, zij worden beiden zondag opgehaald. Maar zover is het gelukkig nog niet...... Met het fototoestel in de buurt gaan beiden steeds weer op de kiek, ze laten zich ook zo mooi fotograveren, het is echt heerlijk om naar ze te kijken! Uren turen... daar begonnen we mee toen de Grizzly's werden geboren en eigenlijk doen we dat nog steeds!

Twee koppies in beeld 15-08 Samen luisteren naar de klik

Vrijdag 16 augustus is het nog steeds warm. De 2 Grizzly's houden hun slaapkamer keurig netjes, verbazingwekkend om te zien hoe keurig de kranten in de 2 hoeken worden gebruikt en verder alles schoon blijft! Leuk om te weten dat zodra het poortje open gaat ze nog vóór hun ontbijt al netjes hun behoeftes buiten doen. Hoop dat ze straks thuis toch snel echt zindelijk zijn. In de ochtend hebben we even een kleine bui, onze tuin kan wel wat water gebruiken en de Grizzly's hebben er geen last van. In de middag komt Carina, de buurvrouw, buurten en precies als zij er is, komen de imkers langs voor de voorbereiding van hun honing. Achter ons schuurtje staan de kassen en wij krijgen les in 'het stelen van honing' Het staat op film, klik op de link en geniet mee:

Filmpje: 16-08-2013; Imkers bereiden het 'stelen van honing' voor

Imkers aan het werk 16-08 Buurvrouw op bezoek

De imker zelf heeft een Duitse Herder en komt ook nog even meegenieten van onze 2 laatste Grizzly's in de tuin. En hij geniet niet alleen, ook wij zitten natuurlijk weer de hele middag tussen onze Grizzly's in. Het is opnieuw prachtig zomerweer, geen straf dus! 's Avonds komt gezellig Heidi (van Farris) voor de laatste keer de Grizzly's bewonderen. Heidi neemt wat lekkers mee en zo feesten we alvast op de verjaardag van moeder Overste Angel. Want..... die wordt morgen 9 jaar! Opnieuw zitten we tot in de kleine uurtjes op de veranda te genieten

Lekker genieten van een heerlijk taartje 16-08 Tot in de kleine uurtjes

Zaterdag 17 augustus is het 9 jaar geleden dat moeder 0verste Angel werd geboren. Die Angel waar hier alles mee is begonnen! 9 jaar van liefde en geluk, wat boffen we met haar en haar nakomelingen. Op tijd uit de veren, we maken er vandaag een gezellige dag van. Want, vandaag is ook de allerlaatste dag dat we nog kunnen genieten van onze 2 Grizzly boefjes, zij vieren het dus gezellig mee. Als de Grizzly's hun ontbijt op hebben mogen ze even over het hekje mee spelen in de (voor hun) grote tuin. Samen met oma Angel, mama Aiki en zus Fee. De laatste 2 zijn dan druk met hun ballen, zij willen eigenlijk alleen maar achter hun bal aan, leggen die ook braaf neer tot de bal weggeschoten wordt, of..... tot een van de Grizzly's er met die bal vandoor gaat. Mooi dat beide dames hier totaal geen moeite mee hebben en je eerder nog aan kijken van: Waar is mijn bal nu ineens gebleven? Na een poosje, als het energiepeil zakt, worden de 2 Grizzly's weer over het hekje terug in hun veilige Engelenspeeltuin gezet. Kennelijk waren zij nog lang niet uitgespeeld want samen hadden ze de grootste lol met de waterbak, die sinds 2 dagen omgekiept wordt en her en der in de tuin terug te vinden is. Met het toestel bij de hand staat het op film, klik op de link en zie wat ze er mee uit vreten

Filmpje: 17-08-2013; Grizzly's vechten om de waterbak

De dames krijgen alledrie een heerlijk groot bot en smullen er lekker op los. Dat willen de Grizzly's ook wel, zij krijgen eerst een klein botje maar door de reuk van pens in de botten van de grote dames laten ze die gewoon liggen en gaan hun neus achterna. (Dat ruikt daar veel beter, dat willen wij ook!) Toch maar alletwee een pensstaafje gegeven, ach nu kunnen we ze nog verwennen. En daarna ging het botje er ook nog in

De dames aan een lekker gevuld bot 17-08 De Grizzly's mogen ook mee knagen

's Middags genieten we weer heerlijk van de zon in de tuin. Dan zien we Jessica door het hek komen met allemaal leuke kado's! Bij Jessica thuis woont Alex, en Alex is een neefje van onze dames, hij is nl een zoon van Angel's broer Boy. Jessica wil heel graag onze Aiki eens in het echt komen bewonderen en nu de 2 Grizzly's er ook nog zijn, is het 2 vliegen in 1 klap! De dames krijgen weer een zelf gemaakt ijsje van Biogarde yoghurt, we vieren immers nog steeds Angel haar verjaardag. We kletsen gezellig de middag rond en Aiki laat zich eens heerlijk door Jessica knuffelen. Het is ook zo een lekker ding die Aiki. Dank je wel voor de leuke kado's Jessica, Aiki met haar nieuwe bal en de botjes worden met veel genoegen verorberd!

Aandacht voor Jessica 17-08 Aiki laat zich weer eens lekker knuffelen

Zondag 18 augustus wordt de laatste dag van ons Grizzly verhaal......... Want in de ochtend wordt Gépetsel-Finne opgehaald en in de middag zal Gabriël-Baloe ons Wassenaar gaan verlaten. En zo komt er echt een eind aan het verslag. Voor de verandering miezert het bij het opstaan een beetje, maar gelukkig is het precies droog tijdens het ontbijt en speelmoment...... Daarna begint het toch even wat harder te regenen. Wel heel frappant dat het nu net vandaag, na weken zon, wat regent. De Engelen huilen vast met ons mee.......het maakt de start van deze dag er niet makkelijker op.....

Gelukkig is het weer droog als Liesbeth, Mario en hun zonen Mats en Xenne door de poort komen. Eindelijk is het zover om hun Gépetsel-Finne op te halen. Mats was hier al eerder geweest en kent de weg. Gabriël-Baloe en Gépetsel-Finne, beiden de afgelopen week onafscheidelijk van elkaar, doen net of ze al weken geen mensen hebben gezien en zijn helemaal blij met het bezoek en de aandacht die ze krijgen. Wat is het toch een heerlijk vrolijk ondeugend stel! De jongens dansen gezellig om de 2 Grizzly's heen en en dan is het echt zover. Finna gaat haar grote broer verlaten. Dag lief oplettend, snel en soms fel Wolfje, je wilt niet weten hoe wij je zullen missen. Die laatste week was een feestje met jou en je grote broer! We wensen jou heel veel liefde en geluk toe met je nieuwe baasjes in België!

Mooie prachtige oplettende Gépetsel-Finne 18-08 Finne vertrekt naar Denderhoutem

En toen hadden we nog maar één Grizzly over. Gabriël-Baloe, de grootste reu uit ons nest met het kleinste hartje. Want wat kan hij toch huilen, wat kan hij toch zielig zijn...... Hij is het er ook helemaal niet mee eens dat zijn zusje is vertrokken. Omdat hij dit luid en duidelijk laat horen wordt hij uit de Engelenspeeltuin gehaald en mag hij bij ons boven op de veranda. En met veel interesse wordt de keuken geïnspecteerd. Als de zon nog feller door komt verhuizen we gezamlijk naar de Engelenveranda. Gabriël-Baloe, weer in zijn eigen vertrouwde omgeving valt al snel in slaap. Vroeg in de middag komt er dan eindelijk een eind aan ons Grizzly verslag. Zucht..... het is echt even slikken geblazen als we John en Marian door de poort zien komen. Baloe is helemaal blij als hij zijn baasjes weer ziet. Marian vraagt zich nog even af of het echt Baloe wel is, (na bijna 2 weken is hij toch behoorlijk gegroeid en hij was al zo groot) en ja hoor Marian, de enige echte Gabriël-Baloe woont nu bij jullie in Lisse, je zal het ongetwijfeld aan zijn stem wel horen! Lieve ondeugende zeer snelle Baloe met je hele kleine hartje, ook jou wensen we alle liefde en geluk toe bij je nieuwe baasjes. Dat jij daar in goede gezondheid maar heel oud mag worden....

Gabriël-Baloe gaat als laatste ons nest verlaten 18-08 Samen met Marian en John vertrekt hij naar Lisse

Wij wensen alle baasjes van deze elf Grizzly's ontzettend veel liefde en geluk toe met hun nieuwe Oudduitse Herder pupl!! Dat jullie allen maar net zoveel mogen genieten als wij de eerste 10 weken hebben gedaan. En voor jullie geldt dit natuurlijk een (gezond) leven lang!!

Pé-èsje: Alle nieuwe baasjes (en al het overige bezoek natuurlijk ook) ontzettend bedankt voor de vele geweldige, leuke en lekkere attenties die we weer hebben gekregen! Helemaal niet nodig maar wel heel erg gewaardeerd. Ook namens onze drie dames Angel, Aiki en Fee, onwijs bedankt, de eerste attenties zijn al met veel smaak verorberd. Wij willen ook iedereen bedanken voor de betrokkenheid, het vertrouwen in ons en die vele gezellige bezoekjes. Zowel wij als de 11 Grizzly's hebben daar echt van genoten. Wat we graag willen hebben we weer gekregen, mensenhondjes zijn het nu al! En...... niet te vergeten: alle Engelen die de weergoden zo goed gezind waren dat we echt een zomer nest kregen, het zomernest wat zo onwijs gewenst was. Met een puppentijd op een zonovergoten Engelenveranda en Engelenspeeltuin. En dat..... was de slagroom op de taart, dank je wel Engelen!

En wie Aiki mist laat zich raden....... (Het is meteen saai.......waar zijn al die gezellige ballende mensen nu toch gebleven?)

Zucht.... het is weer afgelopen, al dat gezellige bal bezoek 18-08 Ik mis het bezoek nu al

Wordt vervolgd? Nee, geen Grizzly vervolg meer....... hoewel.......... gaan hier straks ooit nog pups komen? Zien we misschien volgend jaar H-Engeltjes op de Engelenveranda?

Eerst maar eens zien hoe mooi deze prachtige Grizzly's zullen opgroeien.........

Oh ja: Onze Grizzly's zijn al te volgen op Angel of Wassenaer's Facebooken ze krijgen allen ook nog een eigen pagina met 'thuis foto's', reden genoeg om ons toch te blijven volgen

Klik op de desbetreffende collage's hieronder voor het openen van het web-album:

Alles gewassen en allemaal weer schoonHet is weer stil bij Angel of WassenaerGabriël-Baloe vertrekt naar Lisse

En toen.... hadden we voor even nog maar 1 Grizzly hierGépetsel-Finne vertrekt naar BelgiëAngel is vandaag 9 jaar en dat vieren we met allen samen, ook de 2 Grizzly's die hier vandaag voor het laatst de hele dag samen nog zijn

Filmpje: 17-08-2013; Grizzly's vechten om de waterbak

Nog steeds genieten in de tuinHoning stelen, zo zeggen de imkers, de voorbereiding staat op filmGrizzly's portretjes week 11

Filmpje: 16-08-2013; Imkers bereiden het 'stelen van honing' voor

Finne & Baloe gaan aan de riem mee op stapFinne en Baloe met Feetje in de tuinHet Linnaeushof van Wassenaar

Filmpje: 14-08-2013; Met 2 Grizzly's aan de riem op stap

Angels samen met de balSamen mee naar het parkMet nog maar 2 Grizzly's los in de tuin

Filmpje: 12-08-2013; Met 2 Grizzly's naar het park

Gazardiël-Gaia vertrekt naar PolenEn toen waren er nog maar 4 Grizzly'sGrigory-Aiko vertrekt naar Zuiddorpe

Laatste dag met alle 4 nog samen4 Grizzly's gaan op stap en zien zus Ziva terugShit, dara is die grasmaaier weer

Filmpjes: 09-08-2013: Met 4 Grizzly's naar het park & 08-08-2013: Grizzly's & de grasmaaier

Met 4 Grizzly's op stap, pups socialiseren bij De BosrandDag 64 alweer. lekker in de zonIn de miezer regen is de tuin ook leuk

Filmpje: 08-08-2013; Grizzly's op stap, socialisatie bij De Bosrand

Dag 62 alweer met opnieuw bezoekGrizzly's eerste echte onweerGrizzlys met veel bezoek

Filmpjes: 05-08-2013: Davey bij de Grizzly's & De Grizzly's met donder en bliksem

En toen bleven er nog 4 Grizzly's overGamaliël-Gin vertrekt naar BelgiëEn toen waren er nog maar 5 Grizzly's, het wordt langzaam stiller hier

Filmpje: 04-08-2013: Spelende Grizzly's

Ghamuël-Aybo vertrekt naar RidderkerkEn toen waren er nog maar 6 Grizzly'sGuriël-Ziva blijft in Wassenaar

Gadriël-Sira vetrekt naar SchiedamEn toen hadden we nog maar 8 Grizzly's overGavreel-Ghita wordt opgehaald

 

Engeltjes globe

 

 

 

Terug naar bove

 

WelkomOver onsOnze dierenNieuwsPuppy'sOnze ODH NestjesHondenvroedvrouwGastenboekFotoalbumLinksMajs SPIRIT

 

 PR stats