Oudduitse Herder Kennel Angel of Wassenaer, fokker van de ODH

WelkomOver onsOnze dierenNieuwsPuppy'sOnze ODH NestjesHondenvroedvrouwGastenboekFotoalbumLinksMajs SPIRIT

EngeltjeAiki's Engeltjes week vierEngeltje

Aiki & NashoAiki's dekkingAiki's echo Aiki's drachtAiki's drachtkalenderIndian Angels geboren

I-Engeltjes week 1Week 2Week 3Week 4 Week 5Week 6 Week 7Week 8

Donderdag 24 juli 2014 (dag 21) starten we met week vier! Onze Indian Angels zijn nu precies 3 weken oud, het is 21 dagen geleden dat zij vroeg in middag ter wereld kwamen. En wat is er al veel gebeurd in deze eerste 3 weken! De werpkist is verleden tijd, daar was het veel te warm voor. En daardoor werd de speelruimte in de Engelenkraamkamer meteen een heel stuk groter, goed voor de ontwikkeling. Die gaat overigens toch weer heel erg snel. Kom je nu de huiskamer binnen dan krabbelt er altijd wel eentje omhoog om te kijken wat er gebeurt. Gaat de telefoon dan wordt er een kopje geheven, soms direct gevolgd door een huil kanonnade. In elk nest zit er wel eentje en deze keer is het Israfel die als meest oplettende Engel de boel in de gaten houdt. Stilletjes binnen komen is er dus niet meer bij, stap je over het ijzeren gordijn dan heb je meteen een Angel rond je benen. Deze week staat er weer van alles op het programma. De allereerste autorit komt er aan en nu de oren goed werken is ook het wennen aan harde geluiden aan de orde. We zullen eind deze week ook vast met de pap starten. Daardoor verliest de melkbar een klein beetje terrein. Hoewel, het lurken aan die bar blijft toch wel het allerlekkerstje toetje, we zullen zien hoe lang mama Aiki het deze keer wil toelaten. Aiki is een zorgzaam moedertje, ze houdt de Engelenkraamkamer keurig schoon en ruimt nu nog netjes alles op. Maar zodra de pap eraan komt, blijft de ontlasting liggen. Vinden wij niet erg, we weten ook dat pups hun moeder na doen en juist omdat Aiki (en ook Fee) dan geen ontlasting meer eten, zullen de pups dit ook niet zo snel leren. De Angels mogen het netjes op die uitlaatstroken doen en wij ruimen het wel op. Met 3 pupjes is dit toch echt minder hard werken dan met een heel Elftal groot. Gaan dit ook weer super pups worden, we gaan er wel van uit en doen natuurlijk hard ons best ze weer voldoende prikkels mee te geven. De eerste kennismaking met de nieuwe baasjes is achter de rug, onze Indian Angels zijn zelfs alle 3 al uitgekozen, hoe bijzonder is dat?

Het is nog steeds zeer warm, Aiki en haar Indian Angels hebben er best wel last van (en zij niet alleen!) Met verandadeur en gordijn ervoor dicht houdt dit de grootste hitte tegen, daardoor blijft de achterkamer redelijk koel (maar ook donker) Een nieuwe week betekent ook nieuwe portretjes, dus het gordijn blijft voor de foto's nog even open. Tja en dan wordt het al snel warm in de achterkamer. Met zweet en tranen worden de Angels op de kiek gezet. Of dit ook goed is gelukt? Kijk maar mee in het album met de bloopers

Indian Angels portretjes, genomen op donderdag 24-07-2014, onze Indian Angels zijn nu drie weken oud, gewicht is van 24 juli, diezelfde avond:

Irin-Wynona Novie, grauw ODH teefje van 3 weken oudIadara-Maska Ocean, grauw ODH reutje van 3 weken oudIsrafel-Chatan Nikan, Grauw ODH reutje van 3 weken oud

Irin-Wynona Novie, grauw teefje gewicht: 2380 gram; Iadara-Maska Ocean , grauwe reu, gewicht: 2380 gram; Israfel-Chatan Nikan , grauwe reu, gewicht: 2320 gram

In de middag, na t ziekenhuis bezoek komt Loes weer even de Indian Angels knuffelen. Helemaal verbaasd dat de pups, in amper 4 dagen tijd, zoveel beter lopen en nu zelfs op haar af komen! Ja die ontwikkeling gaat echt snel. Vroeg in de avond, nog voor het volgende bezoek en minder heet dan overdag mogen de Indian Angels voor de allereeste keer mee op stap. Hun eerste autoritje is een feit. Kijk en geniet mee met het filmpje, deze Angels laten zien echte SUPER-PUPS te zijn, ze zijn wel heel zoet, ze vallen gewoon in slaap

Filmpje; 24-07-2014: Indian Angels allereerste autorit

Voor t eerst mee de auto in

Die avond is het eventjes pure nostalgie voor Alice en Rene van 'onze' Hofniël-Xantos, één van de HAPPINEZ-jes van Feetje. Ze komen de puppy-bench panelen brengen en natuurlijk even flink genieten van het drietal. Ook Xantos is mee. Omdat we nu pups hebben en de harmonie hier thuis niet willen verstoren, blijft hij netjes in de auto maar voordat ze weer vertrekken wordt ook hij natuurlijk even uitgebreid geknuffeld! Wat is ie leuk! Dat was even gezellig hè. En onwijs bedankt voor de panelen, die komen hier zeker van pas!

Loes met haar OceanAlice en Rene hierWat een lekker ding die Xantos! Toch echt net ons Feetje!

Vrijdag 25 juli (dag 22): Wakker worden van spelende Angels? Ze worden rap groter en sterker, horen ze hun mama aan de andere kant van het IJzeren Grodijn, dan wordt er direct geroepen en soms gehuild. Mama kom je, wij willen aan de bar! Aiki is ook 's nachts nog steeds bij haar kinderen. Als ze er niet tussen wil liggen dan kan ze over de verhoogde poortjes in zowel de voorkamer als achterkamer slapen. Zien of horen de Angels haar daar liggen dan wordt er soms al geroepen. Wat ook gebeurt is dat Aiki even voor het poortje haar neus de Engelenkraamkamer in steekt en ruikt waar ze moet schoonmaken. Horen (en ruiken) haar kinderen dit dan wordt er nu direct op gereageerd. Mama, kom binnen! Met de snelle groei van deze Angels maar zien hoe snel zij zelf over het 'verhoogde' poortje zullen klimmen. Wie waren er ook alweer de Houdini's aan t einde van HAPPINEZ week vier? In elk nest is er wel een pup die ook over t IJzeren Gordijn probeert te klauteren.... Deze middag hebben we weer bezoek, Trix, baasje van Fee haar zus Fuleriël-Nailah komt samen met vriendin Trees de Indian Angels knuffelen. Trees heeft er een lange reis voor afgelegd, (helemaal met de trein uit Groningen), om nu toch eindelijk die Angels hier eens in het echt te kunnen bewonderen. We zitten heerlijk op de veranda en zo worden de kleine Indian Angels heerlijk op schoot genomen. Voor het eerst in de buitenlucht, zij het dan onder het afdankje op onze veranda. Lekker genieten en weer genoeg te kletsen. Onwijs leuk dat jullie zijn geweest Trix en Trees, en dames petje af voor de afstand! Want Trix brengt Trees helemaal met auto terug naar Groningen!

Trees geniet

Zaterdag 26 juli (dag 23) Vanochtend worden we rond rond 7.30 uur gewekt door de roepende Angels. Aiki staat zeker weer voor t poortje te controleren..... een mooie tijd om op te staan. We hebben opnieuw een warme zomerse dag. We hadden het ons gewenst, een mooie zomer met pups in de tuin en we krijgen het ook echt. Genieten dus! Afgelopen donderdag kwam Fee haar zoon Xantos zijn 'oude' Puppy panelen brengen en hier gaan we vandaag gebruik van maken. Onze pups mogen altijd pas naar buiten, die grote Engelenspeeltuin in, als ze voldoende sterk en groot zijn, zo ergens begin of halverwege week 5. Ze krijgen dan al pap of vlees en moeten ook wel een mooi gewicht hebben. Deze Indian Angels liggen qua grootte en gewicht wel een week voor op onze eerdere nesten, maar ze krijgen uiteraard nog geen pap. Als onze pups voldoende groeien dan starten we hier zo laat mogelijk mee, hoe later hoe beter, zo zullen ze mogelijk minder snel allergiën ontwikkelen. Met pap en daarna vlees gaat de groei ook nog veel sneller..... Goed, met de puppy panelen maken we de grote Engelenspeeltuin een heel stukje kleiner en nadat het gras weer is gemaaid brengen we de Angels naar de ren toe. Berin Irin bijt de spits af, nou ze heeft er helemaal niets van en gaat gewoon op onderzoek. Haar broertjes volgen meteen, samen met mama Aiki die ook nog eens de melkbar opent. Tja dan is er geen vuiltje aan de lucht, zonder enige stress of paniek lurken zij de melkbar leeg om daarna een beetje te gaan spelen. Oma Angel en grote zus Fee liggen aan de andere kant van het IJzeren Gordijn de zaak te bekijken. Het staat op film, zet het geluid aan!

Filmpje; 26-07-2014: Indian Angels voor t eerst buiten in de tuin

Voor t eerst in de tuinMooi wennen zo in de kleinere ruimteZus Fee doet ook weer mee

Als de webmaster 's middags een afspraak in het ziekenhuis heeft dan neemt Ton de honneurs waar met het bezoek. Loes en Richard komen weer knuffelen, kijken hoe groot hun Iadara-Ocean wel niet is gegroeid. Ton vergeet helemaal foto's te nemen maar gelukkig heeft Loes hier wel aan gedacht. Dank jullie wel voor de foto's!

Na t ziekenhuis bezoek nog even met familie in de tuin nagenieten, we maken er een mooie lange 'zomeravond' van tussen onze Angels in de tuin! (zie grote album onderaan de pagina)

Zondag 27 juli 2017 (dag 24) Feest voor Indian Boy, papa Nasho vandaag, hij komt mee naar Wassenaar om hier weer op stand te gaan speuren. Ook Alfred en Alea komen weer op bezoek enn zo kunnen zij de papa van hun Israfel-Nikan in het echt bewonderen. We krijgen nog meer bezoek, met elkaar in de tuin wordt het vast ouderwets genieten....... En of het genieten was. Het speuren ging op het laatste moment niet door, als verrassing liet ons Feetje park de Paauw aan Nasho zien. Wat een leuk stel is dit zeg, veelbelovend voor 2015!? Want die 2 konden het samen wel heel goed vinden! Kijk maar in het foto-album hieronder, 't is bijna een stripverhaaltje geworden. Als Conny de Engelenkraamkamer binnen komt (de Angels zitten dan nog binnen) dan wordt zij uitgebreid door haar Irin-Novie begroet, wat een feestje is ook dit!

We krijgen nog veel meer bezoek: Dexter komt even langs fietsen voor een blik op het grut en tegelijkertijd is het nostalgie voor Roelof en Noël, baasjes van HAPPINEZ pup Hamon-Filos. Het blauwe bandje Iadara-Ocean wordt meteen gevonden, hij is toch echt wel een stukje donkerder dan Filos hoor! Filos is ook mee. Hij ligt heerlijk gestrekt in de auto (na een kennismaking met de Katwijkse zee) en is helemaal blij als we hem bewonderen!

Alea en Alfred hadden pech onderweg, maar hebben het gelukkig toch gehaald. Meteen wordt Israfel-Nikan gevonden. Ook Christophe en Else komen even knuffelen. Afred en Alea boffen dat zij nu ook meteen papa Nasho in het echt kunnen bewonderen. Nasho valt overigens als een blok voor Alfred, wat een vertrouwen straalt hij uit! Het is net of hij wil zeggen dat hij blij is dat zij de baasjes van zijn zoon Israfel-Nikan gaan worden........

Zo hadden we een drukke maar onwijs gezellige zondag, een dag met een gouden randje! (Kijk maar eens in het hele grote foto album van 27/07) En hou de site van papa Nasho in de gaten voor ook een verslag van deze dag!

Maandag 28 juni (dag 25): Voor de verandering hoost het vandaag, voor het westen wordt zelfs code Oranje afgegeven. Onze Angels hebben nergens last van, zo kunnen ze mooi wennen aan de kletterende regen en de onweersflitsen. Binnen in de Engelenkraamkamer merken ze er eigenlijk niet zo veel van. Yvonne, baasje van Dokiël-Davey komt gezellig de Angels bewonderen. Voor haar ook nostalgie, want deze 3 lijken toch echt wel op Davey toen hij zo petit was. Tegelijkertijd gaat de nagelstudio Angel of Wassenaer weer open en worden ook de nagels van de 3 Indian Angels gestileerd. Yvonne maakt weer een filmpje, ook het spel met grote zus Fee staat erop, kijk maar mee en geniet:

Filmpje; 28-07-2014: Aiki en haar indiaantjes (filmpje van Yvonne)

Yvonne genietNagelstudio is weer openFee speelt zo graag met die kleintjes

Dinsdag 29 juli 2014 (dag 26) Schijnt het zonnetje weer volop en belooft het weer een warme dag te worden. We hebben de Angels vannacht/vanochtend overigens niet gehoord, Aiki vond een inspectie in de Engelenkraamkamer kennelijk niet nodig? Kom je de huis kamer binnen dan zit zij achter de deur (en zie je de Angels wakker schieten) Aiki gaat mee voor een plas en pas na haar ontbijt wil ze terug naar haar Angels. Dan is het heel even een rondje lopen door de Engelenkraamkamer om zich neer te strijken op een kleedje en de bar weer open te zetten. Tegen koffietijd komt vriendin Helma gezellig bij kletsen en de groei van de Indian Angels aanschouwen. We zitten heerlijk op de veranda, en zo nemen we de Angels een voor een mee op schoot. Als we Irin naast Aiki op de grond zetten dan gaat ze direct op onderzoek uit, tomtidom...tidom, zo de keuken in. Kater Sinjo heeft de stoel ingepikt, voor straf zetten we Irin ernaast. Ach wat blijven die 2 mooi zitten. Toestel is net te laat voor een hele mooie foto, maar het wordt toch wel even vast gelegd. Ook Iadara mag even naast Sinjo poseren. Echt schattig hoe mooi Sinjo blijft liggen. Mijn stoel, mij krijg je er niet af hoor! Het wordt al snel warm, we brengen nog in de ochtend de Indian Angels naar de tuin. Met het hekje nog open gaat Irin ook hier direct op onderzoek. Wat een lekker stel en zo chillen we de hele middag in de tuin. Genoeg te doen overigens, want de hele Engelenveranda wordt weer 'pup-vrij/pupschoon' gemaakt. Het oude kleed van Dokiël-Davey, wat onze HAPPINEZ-jes zo vakkundig hadden gemold, is vervangen voor het grotere kleed van Davey. (wat hier nog netjes lag te wachten) En zo ziet het er weer huiselijk uit, heerlijk! 's Avonds bij het wegen zien we dan eindelijk eens geen grote groei bij onze Angels, het wordt dus tijd voor de pap, hier gaan we morgeniddag mee beginnen! Morgen is het sowieso feest, want dan is mama Aiki jarig. De zelfgemaakte honden ijsjes staan al klaar in de diepvries

Helma genietMet SinjoChillen

Woensdag 30 juli 2014 (dag 27) FEEST in Wassenaer, mama Aiki is vandaag jarig! Alweer 7 jaar geleden dat onze Angel van haar allereerste nestje beviel, die we voor de grap Angel's Engeltjes noemden. Die bevalling zullen we nooit meer vergeten. Angel die de hele dag in haar zelf gegraven hol lag, helemaal niets liet merken van enige weeën of naderende bevalling. Die na het avond eten even mee de tuin in getrokken werd voor een plas en daar zowaar plotseling haar eerste dochter op de wereld zette, hoe bijzonder is dat? Door de engelen gestuurd, we weten het zeker. Met 7 meisjes en 1 zoon werd zij een hele trotse mama en nu zijn we 7 jaar en heel veel nakomelingen verder. TROTS met hoofdletters! We krijgen zowel 's ochtends als 's middags bezoek, ook staat er weer een ziekenhuisbezoekje gepland, het gaat dus een drukke dag worden vandaag!

En of het een drukke dag werd, de dagen erna ook, zo liet de update een poosje op zich wachten, maar hier zijn we dan weer...... In de ochtend zien we Karin weer met haar mama, broer en de jongens Rick en Sven. Zij hebben Robin, een halfzus van Angel, voor de jongetjes Rick en Sven dus heel vertrouwd. De jongens vinden dat mama nu maar eens een pupje moet uitzoeken, elke keer knuffelen zonder pupje..... dat kan toch helemaal niet. Gelukkig voor Karin is ons drietal al lang en breed gekozen! Wie weet straks misschien met het 2de nestje van Fee? We zullen wel zien hè, de tijd zal het leren.... De dames worden overigens weer overladen met snoep, zo met Aiki's verjaardag is dat toch echt wel feest! Voor de Indian Angels is het ook feest want hun lunch bestaat uit pap. En die pap gaat er als pap in! Ze zmikkelen ofdat ze niet beter weten, en er wordt niet eens gestempeld (dwars door het bord heen lopen, zoals we eigenlijk bij elk nest wel zien) maar heel beheerst gegeten. Kijk maar eens mee met het filmpje:

Filmpje; 30-07-2014: Indian Angels eten hun allereerste pap

In de middag hebben we even nostalgie voor Ellen en Michelle. Zij waren hier nog niet zo heel lang geleden wekelijks met hun bezoekjes aan ons HAPPINEZje. Bij deze dames woont Hagith-Zorro, het rode bandje, wat we nu ook weer hebben! Dat was even leuk dames! Onze 3 grote dames genieten ook mee, want zij krijgen alledrie een eigen gemaakt hondenijsje. tja je bent jarig of niet toch en dat moet echt wel even gevierd worden! Ook Esther van Elamiz-Eli komt even knuffelen, heerlijk genieten van die lekkere puppen lucht. Aiki heeft dus echt een onwijs gezellige verjaardag! 's Avonds laat is het geen straf om heerlijk bedolven te worden tussen 3 kleine biggetjes........

Echt genietenSamen genietenBeiden genieten

Ook genietenGenietenBedolven worden is geen straf

Week vier is hiermee ten einde, de Indian Angels gaan door naar Indian Angels week vijf....... oei, dan zitten we toch echt op de helft!

 

Klik op de desbetreffende collage's hieronder voor het openen van het web-album:

Veel bezoek op Aiki's verjaardag

Filmpje; 30-07-2014: Indian Angels eten hun allereerste pap

Helma op bezoek en heerlijk in de tuinYvonne komt op bezoek en de nagels worden weer gedaan. Manicure in huize Angel of WassenaerZondag in de tuin met onwijs gezellig veel bezoek

Filmpje; 28-07-2014: Aiki en haar indiaantjes (filmpje van Yvonne)

Fee laat Nasho park de Paauw zienIndian Angels voor t eerst in de tuin buitenTrees uit Groningen en Trix uit Zoetermeer hier voor de Angels

Filmpje: 26-07-2014: Indian Angels voor t eerst buiten in de tuin

De Indian Angels maken hun allereerste autoritje meeBezoek van Loes voor Ocean en 's avonds bezoek van Alice en Renee met Hofniël-Xants uit ons H-nestIndian Angels Portretjes week 4, pups zijn hier 3 weken oud

Filmpje; 24-07-2014: Indian Angels allereerste autorit

 

 

Engeltjes globe

 

 

Terug naar bove

 

WelkomOver onsOnze dierenNieuwsPuppy'sOnze ODH NestjesHondenvroedvrouwGastenboekFotoalbumLinksMajs SPIRIT