Oudduitse Herder Kennel Angel of Wassenaer, fokker van de ODH

WelkomOver onsOnze dierenNieuwsPuppy's-KittensOnze NestjesHondenvroedvrouwGastenboekFoto's AngelsLinksMajs SPIRIT

EngeltjeFee's agic week drieEngeltje

Fee & JaceFee's Magic dekking││Fee's drachtboek & drachtkalenderMagic 9 geboren

Magic 9 week 1Week 2Week 3Week 4 Week 5 Week 6Week 7Week 8Week 9

Maandag 6 augustus (dag 15)  Vandaag starten we met Magic 9 week drie, en vanavond laat zijn onze kleine Angels precies 2 weken oud. We kijken vooruit, laten wel een zeer emotionele week achter ons. De overgangsfase is volop bezig, de ogen en oren functioneren en de motoriek wordt steeds beter. Natuurlijk rollen ze nog geregeld om, toch gaat het waggelen nu langzaam over in lopen. In deze week zullen ze echt op 4 pootjes door de werpkist waggelen..... en wie oh wie zal er dan weer als eerste over de rand klimmen? Want ook dit gebeurt altijd in week 3. En dan kan de werpkist het veld ruimen. De hekjes staan al klaar, maar omdat grote baas Ton nog steeds in de huiskamer slaapt, wordt het veldbed nog niet geruimd en blijft ook de webmaster nog even beneden slapen. Maar kijken hoe lang we dit vol kunnen houden, de pups zullen immers zo wel onder t veldbedje kunnen belanden. De strijd om de rangorde wordt voortgezet, het omduwen en bewust uitdagen van ranghogere en ranglagere nestgenoten begint. Het piepen en krijsen behoort nog steeds tot 't repertoire, al maakt dit nest toch echt niet zo heel veel herrie. De eerste kef en grom geluidjes maken ze wel, zelfs in dromen wordt er soms luidruchtig gegromd. Nu het gehoor werkt wordt echt overal op gereageerd. Ook op alle geluiden om hen heen. Zit je te hoesten, dan gaat er een kopje omhoog en kunnen ze antwoorden. Gaat de telefoon dan gaan de kopjes omhoog en joelt er niet eentje, maar de hele roedel....... De zwiepende staartjes, wat eerst alleen maar bij 't drinken van melk gebeurde, wordt nu een onderdeel van de rangorde. Let maar op, alle staartjes zullen nu bij het lopen hoog geheven worden, ze vinden zichzelf al heel wat! In deze overgangsfase worden wij mensen als een zeer machtige hond beschouwd, een hond met 3 koppen, want onze handen worden ook als 'bek' gezien

Vanaf nu is het ook wel gedaan met onze rust, de grote knuffelparade gaat beginnen. Want ook al genieten de toekomstige baasjes van alle up-dates, foto's en filmpjes in de Magic 9 Whats App, natuurlijk willen ze hun Magic Angel ook met eigen ogen aanschouwen. Het bezoek zal dus met grote regelmaat hun groei en vorderingen komen bewonderen, kijken welke Angel het beste bij hen zal passen. Het is belangrijk een band op te bouwen met de Angel die straks, aan het einde van deze nest periode, mee naar huis gaat!

Met de start van week 3 worden er natuurlijk weer portretten gemaakt. Liefst vroeg in de ochtend, dan is de zon nog niet zo heet en kunnen de gordijnen nog even open. Waarempel, ondanks de grote hitte lukt t aardig , bij een aantal zie je de oogjes zelfs open!

Magic Nine portretjes genomen op maandag 06-08-2018, onze kleine Angels zijn nu twee weken oud, gewicht is van diezelfde avond:

Machidiël: zwart-geel teefje, gewicht 1130 gr; Miniël: grauw teefje, gewicht 420 gr; Matsaël: zwart-bruin teefje, gewicht 1060 gr

Melakim: Grauwblond teefje, gewicht 1230 gr; Muriël: Grauwblond teefje, 1310 gr; Michaël-Santos: grauwe reu, 1200 gr

Mehiël: Grauwbruin teefje, gewicht 1220 gr; Mumiah: Zwart-geel teefje, gewicht 1220 gr; Metatron: Grauwbruin teefje, 1240 gr

Portretten albums 06-08: Magic Nine portretjes week 3 met de 06 & Magic 9 portretjes week 3 

Zoals elke ochtend ligt Fee graag op de mat in de serre, lekker languit met haar Angels aan de melkbar. (en wordt de kist weer verschoond) Als Fee op de mat ligt komt Karah steeds weer dichtbij, ze helpt ook zo graag mee met poetsen. Maandagmiddag komen Harry en Heidi oppassen. Zij hebben Fee haar broer Farris en Fee haar zoon Jamai. De Grote Baas heeft een afspraak in t ziekenhuis voor zijn rug en tja je weet nooit hoeveel tijd dat weer in beslag zal nemen. Echt lief dat we oppas hebben!

Dinsdag 7 augustus (dag 16)  Laatste dag in alle rust met elkaar, want morgen start de knuffelparade. Zo in de hitte doen we niet veel........ Ook de kleine Angels hebben het heet, zo liggen ze in de ochtend nog veilig op een hoopje bij elkaar, in middag / avond liggen ze helemaal verspreid buiten de kist!

Woensdag 8 augustus (dag 17) Vroeg in de middag start de knuffelparade, en we hebben t meteen druk want we krijgen zowaar 3 bezoeken. Eerst zijn het Erwin en Franca die de kleine Angels komen bewonderen. Met Feetje en de rest van de grote Angels was al eerder kennisgemaakt en nu dan de kleintjes. Oww wat zijn ze leuk en oww de eerste keus wordt al gemaakt. Franca en Erwin zijn 'in love'! Daarna is het de beurt aan Monique en Richard met hun 3 zonen. Het is mooi om te zien hoe rustig de jongens zijn en hoe zij op afstand mee genieten. Want er was hun op t hart gedrukt: Je mag ze niet aanraken hoor, ze zijn nog zo klein...... en zo bleven de jongens keurig voor de werpkist zitten. Stiekem zijn er al wel wat voorkeuren, lichtgrauw of in elk geval wat kleur.... hoewel toch de klik t allerbelangrijkste zal zijn. Terwijl Anja en Jan nog in Zwitserland vertoeven nemen hun dochters de honneurs waar, zij komen voor het enige heertje die Santos zal gaan heten. En zij hebben meteen de primeur: Kleine Muriël klimt zo over de rand van de werpkist! Anika had t toestel bij de hand en zet t nog zo op film ook, echt leuk!! (zie filmpjes onderaan de pagina)

Donderdag 9 augustus (dag 18) We zitten nog niet op de helft van de week of de één na de ander komt de werpkist uit zeilen........misschien beter als de voorkant helemaal open gaat. Voor de warmte hoeven we de kist in elk geval niet aan te houden, buiten de kist is voor de pups gewoon veel lekkerder, is toch minder heet. Ook deze middag hebben we weer bezoek, nu zijn het Henriëtte en Sjaak met hun zonen. En daar komt Machidiël in beeld, ze laat zich bij iedereen op schoot koesteren, weer een voorzichtige keus. In de avond halen we de werpkist uit elkaar, zo met die hitte toch beter. Het veldbed blijft staan...... op deze manier tussen de pups slapen is voor t allereerst. (Tja met de Grote Baas nog steeds in t Hoog/Laag bed in de voorkamer lijkt t toch handiger een beetje in de buurt te blijven)

Vrijdag 10 augustus (dag 19) We hebben een goede nacht achter de rug. De Angels waren allemaal even zoet en genieten vast van de grotere ruimte. Zeker voor Feetje is dit wel heel fijn! In de middag zien we Lisette, Kees en dochter Belle hier uitgebreid genieten. Voor hen is het pure nostalgie, zij waren hier vorig jaar wekelijks bij de Lucky Angels en kozen Ladiël-Lucy als hun lieveling! De Magic Angels krijgen een prachtig kado, voor een ieder een botje met snoepjes en van hun halfzus Lucy een lieve poot, zo gaaf! Eind van deze dag, als de webmaster weer aan de PC zit voor de website dan loopt de computer vast..... ooowww jee nee toch, dat kunnen we nu echt niet gebruiken!

Zaterdag 11 augustus (dag 20) Deze zaterdag (en gedeeltelijk toch ook van deze hele week) wordt maanden later gevuld...... want als onze Christophe met PC vriend Mathijs hier langs komt om de PC te repareren lukt dit helaas niet. De PC is volledig gecrasht! De heren nemen de PC mee in de hoop eea thuis te repareren, maar nee, t gaat hem niet worden. Er moet een nieuwe PC komen en voordat alles is overgezet..... En dat is de reden dat de website voor echt maanden stagneert. Want als dan eindelijk alles is overgezet en de nieuwe PC naar behoren werkt wil het programma van de website niet meer opstarten. Er zijn wat tranen gelaten, door alle nest-drukte en nog steeds hete zomer er uiteindelijk toch maar in berust! We maken deze week nu wel even af, maar hierna helaas geen weekverslagen meer zoals we gewend zijn............... Die middag komt Monique weer met zoon en dochter knuffelen. Monique nog steeds in love met die golden Melakim, haar zoon Kyan blijft gefocust op grijze Muriël met het groene bandje. Ook Evita komt even knuffelen. Zij is zo lief om in haar grote vakantie met regelmaat een stukje met de grote Angels te wandelen. Bij Evita woont Aiki haar dochter Grizzly Ziva

Zondag 11 augustus (dag 21) Laatste dag alweer van week 3...... wat gaat t weer hard! De Magic Angels zijn de werpkist ontgroeid, hun wereld wordt langzaam groter en groter. En wat maken ze al netjes gebruik van de 'uitlaatstroken' op de kranten, echt mooi weer om te zien!

Week 3 wordt afgesloten...... (de PC doet t dan niet meer, we zijn inmiddels maanden verder) toch gaan we wel door naar Magic's week vier al is het alleen al voor de portretjes. En alle foto albums, want er worden natuurlijk wel heel veel foto's gemaakt

 

Portretten albums 06-08: Magic Nine portretjes week 3 met de 06 & Magic 9 portretjes week 3 (sony album)

Week albums 06-08 t/m 12-8: Magic Nine week 3 met de 06 & Fee's Magic 9 derde week met bezoek (sony album)

Filmpjes: 06-08-2018 t/m 12-8; filmpjes van Magic 9 derde week

 

Terug naar boven

 

WelkomOver onsOnze dierenNieuwsPuppy'sOnze ODH NestjesHondenvroedvrouwGastenboekFoto's AngelsLinksMajs SPIRIT